raspunsul intrebarii "DE CE?" este "DE CE NU?"
Impotriva Sistemului

analiza marilor religii ale lumii...
     media: 5.00 din 6 voturi

Analizand marile religii ale lumii (religiile care au cel mai mare numar de adepti), o s-o aflam foarte usor si pe cea care detine adevarul, fiindca aceasta se separa cu usurinta de celelalte, care sunt tradate de greseli de doctrina sau de alte tipuri, ca fiind doar simple inventii.

exista mai multe tipuri de religii printre care:
-religii monoteiste care venereaza un singur Dumnezeu ( ex: ISLAMISMUL, CRESTINISMUL, IUDAISMUL)
-religii politeiste care venereaza mai multi zei (ex: HINDUISMUL)
-religii care nu venereaza nici un Dumnezeu (ex: BUDHISMUL)

sa tinem cont ca in adevarul absolut nu poate fi loc si pentru minciuni sau erori.

Budismul a luat nastere in anul 528 i.Hr. Este o religie care nu venereaza nici un zeu desi existenta unei Divinitati nu poate fi pusa la indoiala. Budismul are la baza invataturile lui Siddhartha Gautama supranumit Budha care a meditat indelung pentru a gasi raspunsul la intrebarea cum pot oamenii sa evite suferinta. Budha si-a rezumat doctrina la patru Adevaruri Nobile. De-a lungul timpului, budismul a suferit numeroase scindări, în prezent fiind o religie foarte divizată, fără o limbă sacră comună şi fără o dogmă strictă, clar formulată. Budismul aparţine grupului de religii dharmice alături de hinduism şi de jainism, păstrând o puternică influenţă a elementelor constituente ale acestor două religii. Mai este numit şi "Buddha Dharma", ceea ce înseamnă în limbile sanscrită şi pali (limbile textelor antice budiste) "învăţăturile Celui Luminat".

Hinduismul a luat nastere in anul 1500 i. Hr. si este o religie politeista. Hindusii cred intr-o zeitate numita Brahma. Ei il venereaza pe Brahma si in chipul altor zeitati printre care: Brahma creatorul, Shiva distrugatorul si Vishnu aparatorul. Vishnu apare in forme diferite ca de exemplu Krishma. O alta zeitate hindusa este Rama. Nu se poate spune sigur daca Rama a fost sau nu un personaj real, pe cand religiile crestina, budhista si musulmana se bazeaza pe invataturile a trei personaje atestate istoric. Rama este considerat a 7-a reincarnare a zeului hindus Vishnu, ce este considerat a fii atotstiutor, creatorul si distrugatorul tuturor. Legenda spunne ca acesta s-a indoit de fidelitatea sotiei sale si ca a ezitat sa o primeasca inapoi. Daca el era o reincarnare a unui zeu atotstiutor, de ce in textele ce vorbesc depre el spun ca nu a stiut mai dinainte ca sotia sa, Sita ii fusese credincioasa? De exemplu textele ce marturises despre Iisus vorbesc si despre latura Lui divina, marturisesc ca este Atotstiutor fiindca a stiu mai dinainte ceea ce o sa faca apostolii Sai (ex: Iuda sau Petru ) sau ceea ce o sa se pertreaca cu El, pe cand, asa zisul zeu Rama, incarnarea lui Vishnu nu a putut spune.

Islamismul a aparut in 622 d.Hr. avand ca profet intemeietor pe Mohamed. Acesta afirma ca avea revelatii de la Dumnezeu (Allah) ce i s-au facut cunoscute prin intermediul ingerului Gabriel. Cartea sfanta a islamicilor se numeste Coran.
Islamismul pretinde a-l venera ca Dumnezeu tot pe acelasi Dumnezeu ca si iudeii si crestinii spun "pretinde" fiindca din descrieri se vede clar diferenta dintre Dumnezeul iudeilor si al crestinilor si cel al islamicilor dupa cum urmeaza: profetii din Biblie (ale caror marturii sunt mai vechi) il descriu pe Dumnezeu ca fiind un Dumnezeu bun, milos, drept, iertator, pacificator si universal, iar profetii islamici ii creaza lui Allah o imagine nemiloasa, al unui dumnezeu ce doreste moartea celor ce nu sunt de religie islamica, ce instiga la razboi - jihadul (razboiul sfant). Dumnezeu este armonie, implicit pace deci, o bila neagra, o eroare penru islam. Este imposibil ca islamicii sa vorbeasca de acelasi Dumnezeu ca iudeii sau crestinii. Aceasta religie a preluat elemente din religia iudaica ce a aparut cu mii de ani mai devreme, pe Iisus il recunosc doar ca pe un profet al lui Dumnezeu dar nu ii recunosc natura divina desi (singurele) si primele documente autentice care-L mentioneaza pe Iisus, evangheliile, recunosc natura divina a lui Iisus, fiind unul dintre cele mai importante lucruri asupra caruia se insista.

Iudaismul, prima religie monoteista din lume, este o religie foate veche. Avraam parintele religiei s-a asezat cu familia sa in Canaan in jurul anului 1800 i.Hr.
Cartea Sfanta a acestei religiei, Biblia (Torah-ul) cuprinde date de la facerea lumii pana la sfarsitul acesteia. Date ce constau in informatii istorice, geografice, profetii, cantari, etc.
In Biblie este prezentata istoria poporului evreu: datele istorice (regi precum Solomon, Ramses III-Faraon, David, Besatzar, etc.) si datele geografice sunt reale (Egiptul, Canaanul, Nilul, Israelul etc).
Biblia cuprinde profetii care s-au implinit in totalitate printre care:

-Prezicerea lui Iezechel referitoare la distrugerea Ierusalimului si a regatului ce s-a realizat in anul 586 i.Hristos.

-Prezicerea lui Daniel despre ultimul rege babilonian, Belsatzar, prin care acesta din urma era anuntat ca va fi ucis si ca regatul sau va fi ocupat de mezi si persi, profetia realizandu-se chiar in acea noapte a anului 539 i.Hr., regele fiind ucis si Babilonul ocupat de persi.

-Inainte de distrugerea Sodomei si Gomorei, Lot a fost anuntat sa paraseasca acel loc
unde urma sa se petreaca dezastrul.
(printre profetii se numara si cele care vesteau necazuri ce urmau sa se abata asupra celor care facusera rau. Dumnezeu nu este nedrept, Dumnezeu prefera sa ierte decat sa pedepseasca iar atunci cand pedepseste, raul care se abate asupra celor care au gresit si nu s-au pocait (adica nu le-a parut rau si nu si-au cerut iertare) nu vine direct de la Dumnezeu cum multi inclina sa creada. Dumnezeu este Binele dar si Dreptatea, binele nu poate sta in preajma raului si nici dreptatea in preajma nedreptatii, asa ca, atunci cand noi facem raul il izgonim pe Dumnezeu, care este implicit si sprijinul si protectia noastra si ramanem cu cealalta parte cu raul...in absenta binelui, ne ramane doar raul. Prin profetii Dumnezeu doar ne spunea cea ce urma sa ni se intample fara El)

-profetiile mesianice ce s-au realizat pana la cel mai mic detaliu prin nasterea lui Iisus Hristos.
Evangheliile au o calitate extraordinara: ele formeaza un corp comun cu restul Bibliei. Prin relatarea lor despre Iisus, ele confirma un numar de peste 300 de profetii din Vechiul Testament despre Iisus. Pe temeiul acestor profetii implinite, El a fost recunoscut de evreii cunoscatori ai Scripturii ca Mesia cel Promis.

Prezicerile din Vechiul Testamenet si implinirea lor in cel Nou:

Vechiul Testament

Isaia 7, 14
"Fecioara va ramane insarcinata, va naste un fiu."
Mica 5, 2
"Si tu, Betleeme Efrata din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel"
Isaia 53, 7
"Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc"
Psalm 22, 16
"Mi-au strapuns mainile si picioarele."
Isaia 53,5
"El era strapuns..., zdrobit..., si prin ranile Lui suntem tamaduiti."

Implinirea in Noul Testament

Luca 1, 26.27
"Numele fecioarei era Maria. Si iata ca vei ramane insarcinata si vei naste un fiu."
Matei 2, 1
"Iisus S-a nascut în Betleemul din Iudeea"
Matei 26, 67
"Atunci L-au scuipat în fata, L-au batut cu pumnii si L-au palmuit."
Ioan 19, 33.36
"Nu I-au zdrobit fluierele picioarelor."
Ioan 19, 34
"I-a strapuns coasta... si a iesit din ea sange si apa."
Pentru mine, siguranta profetiilor implinite in totalitate si a celor implinite partial reprezinta garantia implinirii celor viitoare.

pentru a nu se crea confuzii si pentru a intelege mai bine legatura dintre iudaism si crestinism, trebuie sa stiti ca iudaismul este radacina crestinismului, atat iudeii cat si crestinii au acelasi Dumnezeu, iar diferentele care le separa sunt faptul ca iudeii se incapataneaza fara motiv sa nu-L recuonasca pe Iisus drept Mantuitorul pe care-L asteapta desi, toate marturisesc in favoarea lui Iisus ca fiind Mesia si in urma primei diferente, acestia inca pastreaza legamantul din Vechiul Testament si nu-l respecta pe cel nou adus de catre Iisus.

Crestinismul a luat nastere in urma implinirii profetiilor din Biblie sau din Vechiul Testament ce prevesteau venirea in lume a unui Mantuitor. Profetiile mesianice s-au implinite in persoana lui Iisus Hristos. Din profetiile lui Iisus, referitoare la Sine, la Apostoli, la soarta Templului, a poporului iudeu, la destinul Bisericii crestine, dar si la sfarsitul lumii, celora care le-a venit timpul sa se implineasca s-au implinit iar, despre celelalte putem avea siguranta ca se vor implini.

Cert este ca ceea ce s-a scris despre Iisus face sens, se leaga armonios, nu gasim erori care sa tradeze aceasta istorisire ca fiind o nescocire, ceea ce a spus Iisus s-a implinit si dupa cum se poate observa se intampla in continuare. Sa rememoram cuvintele unice ale Mantuitorului, dar si implinirea lor:

profetia ca din templul iudaic va fi complet distrus si nu va ramane "piatra pe piatra" din el, profetie ce s-a implinit in anul 70, sub imparatii Titus si Vespasian (Matei 24, 2; 15-21).
profetia ca mesajul lui Dumnezeu va ajunge in toate colturile lumii profetie care s-a implinit cu toate ca la inceput parea ceva imposibil avand in vedere ca erau un mic grup si mereu persecutati si in pericol sa-si piarda vietile.

"Iata ne suim spre Ierusalim si Fiul Omului se va da arhiereilor si carturarilor si-L vor judeca spre moarte, si-L vor batjocori, si-L vor bate, si-L vor omori si a treia zi va invia"
( sf. Marcu 10, 33-34)

rastignitul din dragoste si suferintele (Marcu 16, 21; Luca 9, 22)
judecata si osandirea Sa (Matei 20, 18)
moartea (Marcu 8, 31; Luca 18, 33) precum si felul ei (Matei 26, 2; Ioan 12, 32-33) sederea de trei zile în mormant (Matei 12, 39-40)
dar si minunata Sa inviere in ziua a treia (Marcu 10, 34; Ioan 2, 19-22)
Tradarea lui Iuda (Matei 26, 21-25)
ceasul si minutul predarii Nevinovatului de catre "fiul pierzarii" (Marcu 14, 41-42) intreita lepadare a lui Petru (Luca 22, 34, 61; Ioan 13, 38)
fuga Apostolilor (Ioan 16, 33)
excluderea evreilor din Imparatia lui Dumnezeu si inlocuirea lor cu neamurile (Matei 21, 33-43)

toate au fost confirmate punct cu punct sub privirile uimite ale ucenicilor.

In plus, Iisus a aratat persecutiile si martirizarea Sfintilor Apostoli (Matei 10, 16-25), ca si felul mortii revenitului Petru (Ioan 21, 18-19; II Petru 1, 14).
Nici un cuvant nu a rsmas neimplinit...
Crestinismului i s-au profetit piedicile dar si triumful pana la marginile lumii, unde se va propovadui cuvantul Adevarului (Fapte 1, 8; Matei 13, 32 ?i 24, 14).

Apostolii nu aveau nici un motiv si nici un folos pentru care sa minta. Nu beneficiau de nimic mai mult ca sa induca oamenii in eroare in mod deliberat. Mai mult acestia erau persecutati, mereu in pericol sa fie ucisi pentru credinta lor.
nu erau fanatici nici instigatori la violenta, nu erau kamikazee si nici nebuni spre deosebire de adepti ai altor religii care pun in pericol vietile lor si ale altora din pricina nebuniei lor. Apostolii isi iubeau viata si nu si-ar fi pus-o in pericol fara a avea un motiv bine intemeiat. Se fereau pe cat puteau de persecutori. Acesti oameni nu ar fi crezut daca nu aveau un motiv bine intemeiat pentru care sa creada.
Ei doreau sa se desavarsasca, nu afirmau ca sunt perfecti ci cautau sa ajunga asa implinind sfaturile si ascultand de dragostea pe care o purtau pentru Dumnezeu, isi recunosteau neputintele si asta ii face sa fie implinitori ai adevarului, poate ca nu se exprimau intotdeauna perfect sau incercand sa ne protejeze de a face rau ne sfatuiau doar din punctul lor de vedere, de aceea se pot observa cateodata si sfaturi pur omenesti, dar omenesti in sensul ca pentru a ne tine departe de rau tindeau sa exagereze cu anumite lucruri ca femeia sa nu predice, barbatul sa aibe parul scurt, sa predice cu capul acoperit, dar au pastrat si transmis cu sfintenie mesajul de iubire al lui Dumnezeu clar, limpede, intact. Si ei ca si noi au fost tot oameni si aveau tendinta de a nu le iesi perfect de prima data cand vroiau sa faca sau sa spuna ceva. Erau socotiti sfinti multumita Harului lui Dumnezeu. Poate ca ne-au dat si ei sfaturi care sunt clar doar sfaturi omenesti, ca cele ce se refera la faptul ca este nefiresc pt un barbat sa poarte parul lung sau pentru o femeie sa poarte parul scurt, sa aibe capul descoperit sau sa propavaduiasca, sfaturi ce dupa parerea mea au fost date pastrand inca unele din urmele trecutului si din invataturile date de mai marii dintre iudeii slujitori ai Templului. Iisus I-a acuzat pe mai marii Templului ca au dat legi care nu au nici o legatura cu dorintele lui Dumnezeu si ca ii ratacesc pe cei care vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Ceea ce trebuie sa respectam noi sunt clar doar invataturile directe ale lui Dumnezeu.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare